O2c

Hvordan å avvise en jobb intervju

Å få riktig jobb er viktig for å sikre at du vil ha en stabil inntektskilde mens holdes lykkelig og tilfreds med hva du gjør på en daglig basis. Din første trinnet er en jobb intervju. Uansett hvordan du ønsker for ting å gå greit, det er faktorer som kan plutselig komme opp. Her er noen ting du bør vurdere før du bestemmer å avvise et jobbintervju.

Hvordan å avvise en jobb intervju. Slapp av, reflektere, og tenke på.
Hvordan å avvise en jobb intervju. Slapp av, reflektere, og tenke på.

  1. Få mer bevis. Du har bagged et intervju med selskapet som du tror kan gi deg akseptabel kompensasjon, men et uventet møte med en venn bringer negative detaljer som dårlige arbeidsforhold og urimelige arbeidsplaner i scenariet. Før du lar slike opplysninger for å bringe deg ned og se etter grønnere beite ta litt tid på å søke over Internett om selskapets profil.
  2. Slapp av, reflektere, og tenke på. Basert på søk som du har gjort, og detaljene som andre mennesker har gitt tenke dypere og veie alternativene. Liste ned fordeler og ulemper med å delta på intervjuet. Du kan ende opp med å tenke at det er ingen skade i går.
  3. Åpne opp. Når du har tenkt å gå til intervjuet ta med deg en haug med positiv tenkning. Vær åpen for de tingene som du kan lære. Den enden av tunnelen kan enten være en grønn eng full av blomstrende blomster eller en ekkel kloakk full av rotter. Uansett, har du fått bedre perspektiv. Behandle dette som en erfaring som du kan bruke i ditt søk etter en bedre posisjon.
  4. Ikke nøl med å spørre. Dra nytte av situasjonen og spør alle de ting som plaget deg i første omgang. Klargjøre og validere nøyaktigheten av informasjonen som nesten gjorde du trekker deg fra intervjuet. Bruk informasjon om selskapets retningslinjer og retningslinjer for å komme opp med en bedre beslutning. Det er viktig å få full forståelse av arbeidsforholdene og fordeler hvis du planlegger å gå videre.
  5. Passende tilbakemelding viser klasse. Uansett hvordan intervjuet konkluderte du vil vise stor karakter ved dishing ut riktig takknemlighet for den personen som tok tid til å ta imot deg. Dette stilig handling kan vise seg å være et godt trekk for din fremtidige karriere utnytter.
  6. Informer vedkommende. Når du har besluttet ikke å presse gjennom med intervjuet ta litt fri for å ringe direkte bedriftens kontaktperson. Pass på at du utfører samtalen på en direkte og høflig måte.
  7. Det finnes andre måter. Hvis noe dukker opp, eller du er for opphengt i en travel timeplan som en samtale er ikke mulig du fortsatt forpliktet til å handle deretter. Komponere en e-post som vil klare ting ut med selskapet. Du har også muligheten til å nå ut til selskapet via en telefonsvarer.

Hearsay grunner er ikke tilstrekkelig for å slå ned et jobbintervju

Hearsay grunner er ikke tilstrekkelig for å slå ned et jobbintervju. Du må forstå at dette ikke er et jobbtilbud. Utforske mulighetene. Aldri pass opp en sjanse til å gjøre en forskjell i ditt yrkesliv.