O2c

Hva er en syerske

En syerske er en kvinne som tjener til livets opphold eller arbeider ved å sy

En syerske er en kvinne som tjener til livets opphold eller fungerer ved å sy. En mannlig syerske kalles en seamster. Den grunnleggende ferdighet en syerske trenger å vite er hvordan man skal sy. Han eller hun trenger ikke ha andre ferdigheter til å lage klær fra bunnen av eller for å passe sydd klær på en ekte kropp. En syerske er ikke synonymt med en sydame.

Å bli en profesjonell syerske

Å bli en profesjonell syerske, trenger en person å ha mestret spesielle ferdigheter, og hun skal ha en ervervet kunnskap om hvordan å reparere klær og lage klær. I sin linje av arbeid, vil hun måtte sy falder, gjør endringer, reparere glidelåser og knapper, og fikse tårer. Hun kan være en maskin fabrikk operatør som bare syr sømmer, eller en syerske som jobber i en skredder og aksepterer jobb-by-jobb arbeid. Hun kan også fungere i en virksomhet knyttet til klær, som i renseri butikker eller bedrifter som tilbyr sy tjenester. Denne okkupasjonen er også populært blant mødre eller fedre som trenger et middel for å tjene penger uten å forlate sine hjem.

En syerske som gjør henne levende ved å sy regnes en kvinnelig skredder. Sydame lærlinger vanligvis arbeider med en mer erfaren syerske i mange år før hun blir akseptert som en profesjonell syerske i en butikk eller kan arbeide selvstendig. Vanligvis starter en syerske ut som lærling som en del av et team, fungerer så sakte hennes vei mot å bli en profesjonell syerske.

Hva er en syerske. En syerske er en kvinne som tjener til livets opphold eller arbeider ved å sy.
Hva er en syerske. En syerske er en kvinne som tjener til livets opphold eller arbeider ved å sy.

Som en læreplass, studerer hun hvordan å reparere, brodere, lage nye sy mønstre, og arbeide med ulike stoffer, reparasjon klær og andre nyttige ferdigheter. Hun studerer hvordan å vite forskjellen mellom understreking, fôr, og interlining, lærer mer om å kutte mønstre og stykker; skaper godt skjult solide sømmer, lærer hvordan du kan forhindre rynker, studerer hvordan å utvide plagg slitasje, fastsetter hvilke stoffer, når man skal bruke dem, hvordan du arbeider med stoffer som flanell eller ull, og hvordan du arbeider med delikat kasjmir og silke.

Jo mer dyktige syerske er

Jo mer dyktige syerske er, jo høyere er prisene for hennes tjenester. Tidligere kunne bare rike familier har råd til å få tjenester av en syerske. Når det er nødvendig, kan en syerske sammen med hennes team av lærlinger leies for å skape spesielle plagg designet for spesielle anledninger. For syersker som har utviklet nye teknikker i søm, kan de bidra til å skape nye moter.

I dag, noen mennesker fortsatt leie tjenester av uavhengige syersker å skape skreddersydde plagg for spesielle anledninger, eller å reparere klær. Fashion design hus bruker team av syersker å lage sine samlinger. Profesjonelle syersker er i stand til å gjøre bruk av stoffer effektivt og kan skape mønstre som kan replikeres.

Å bli en high-end syerske

Å bli en high-end syerske, bør hun ha over gjennomsnittlige ferdigheter i matematikk og tekstil vitenskap. For noen mote design selskaper, krever de en grad i tekstil design, kunst, eller mote. High-end syerske kan kreve høyere priser for mer vanskelig jobb bestillinger.

Å bli en profesjonell syerske. Jo mer dyktige syerske er.
Å bli en profesjonell syerske. Jo mer dyktige syerske er.

En syerske eller seamster, kan arbeide for seg selv eller seg selv, for en bedrift, per prosjekt, heltid eller på deltid. Siden alle bruker klær, vil kvalifiserte folk alltid være nødvendig for å reparere, gjøre endringer eller reparere klær. Å tjene bedre en syerske eller seamster kan bruke hennes eller hans sy ferdigheter å spesialisere seg i jobber som brudekjole design, sy, skotøyindustrien eller skomaker, eller til og med seilmakerarbeid. Du kan også velge å spesialisere seg i bare endringer, mending eller reparasjon av klær.